Zaváranie jabĺk v rúre

Zaváranie jabĺk v rúre

Jablká si môžete jednoducho zavariť v rúre. Inšpirujte sa naším receptom!

Budete potrebovať

  • jablká
  • nálev
  • korenie (škorica, klinčeky, badián)

Postup prípravy

  • Pripravte si veľký hrniec alebo misku s okyslenou vodou (pridaním citrónovej šťavy alebo kyseliny askorbovej) .
  • Jablká umyte, olúpte, zbavte sa jadra.
  • Pracujte tak, aby olúpané jablko nikdy nezostalo dlho mimo vody, aby nedošlo k zafarbeniu.
  • Nakrájané plátky jabĺk vložte do veľkej nádoby.
  • Na každé 2 kg jabĺk v hrnci pridajte 1/2 litra vody.
  • Priveďte do varu a nechajte variť 5 minút.
  • Jablká dajte do vopred pripravených zaváracích pohárov – sterilizujte ich pred zaváraním.
  • Podľa ľubovôle môžete k jablkám pridať napríklad kúsok škorice, badiánu alebo klinčekov.
  • Do pohárov doplňte vodu z blanšírovania – pokiaľ je jej málo, môžete doliať vriacou vodou.
  • Poháre uzavrite viečkami a vložte ich do hlbokého plechu – vyložte plech utierkou.
  • Poháre podlejte vodou a vložte plech do rúry na 20 minút.
  • Po vytiahnutí z rúry pohár otočte dnom nahor a nechajte do ďalšieho dňa vychladnúť.
Nakladané jablká v zaváracích pohároch.
zdroj: preservingfoodathome.com

Máme pre vás vynikajúce recepty na štrúdľu ! Užite si sladké aj slané varianty.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.