Konzervovanie jabĺk klasickým spôsobom

Konzervovanie jabĺk klasickým spôsobom

Pokiaľ vlastníte zavárací hrniec, vyskúšajte tento recept na tradičné zaváranie jabĺk.

Budete potrebovať

  • jablká
  • nálev

Postup prípravy

  • Najskôr si pripravte cukornatý nálev.
  • Jablká umyte, zbavte jadier, olúpte ich a nakrájajte na štvrtiny. (Ak vám nevadí šupka, lúpať ich nemusíte.)
  • Vložte ich do hrnca, zalejte vodou a varte 2-3 minúty – jablká musia zmäknúť.
  • Naplňte nimi zaváracie poháre, môžete k nim pridať napríklad škoricu alebo klinček.
  • Zalejte ich vychladnutým nálevom a poriadne viečka utiahnite.
  • Poháre vložte do zaváracieho hrnca, dolejte vodu tak, aby boli poháre pod vodou.
  • Varte pri 80 stupňoch asi 20 minút.
  • Potom ich nechajte 5 minút odstáť a po vytiahnutí ich preklopte viečkom smerom dole a nechajte vychladnúť.
  • Skladujte v temnej a chladnej miestnosti.
Nakladané celé jabĺčka v pohári.
zdroj: theviewfromgreatisland.com

Inšpirujte sa tými najlepšími receptami na nakladané višne . Je to delikatesa!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.