Jablká si môžete pripraviť na horšie časy aj takzvane na sucho. Vyskúšajte tento jednoduchý recept!
Budete potrebovať
- jablká
Postup prípravy
- Jablká umyte a zbavte nečistôt.
- Nakrájajte ich na naozaj malé kúsočky alebo ich postrúhajte.
- Jablká najskôr povarte 2-3 minúty v hrnci s vodou.
- Potom z nich vytlačte všetku šťavu.
- Do pohárov ich dávajte tak, aby nikde neboli medzery – vzduchové bubliny, v pohári musia byť naozaj na tesno – preto sú lepšie jablká strúhané.
- Poriadne zaviečkujte a vložte do zaváracieho hrnca.
- Varte asi 20 minút – jablká si pustia svoju šťavu, ktorá im dopomôže k ich zavareniu.
- Nechajte ich vychladnúť a potom uskladnite v temnej a chladnej miestnosti.