Iné spôsoby uchovania jabĺk

Iné spôsoby uchovania jabĺk

Existuje aj množstvo ďalších spôsobov, ako si uchovať jablká po celý rok. Prinášame vám iba niektoré z nich.

Jablčný ocot

Budete potrebovať

  • 3 celé jablká alebo kúsky asi zo 6 jabĺk
  • 2 lyžice cukru
  • 3 hrnčeky prevarenej vody
  • veľkú sklenenú nádobu
  • papierová utierka a gumička

Postup prípravy

  • Jablká umyte a nakrájajte ich na kúsky a vsypte ich do pripravenej nádoby.
  • Zmiešajte cukor s 1 hrnčekom vody a zmes nalejte na jablká – pridajte viac vody, aby jablká boli celé ponorené asi 1 centimeter od okraja.
  • Nádobu zakryte papierovou utierkou a zaistite ju gumičkou.
  • Pokiaľ sa väčšina jabĺk dostala na hladinu vody, pridajte k nim veľké listy napríklad kapusty – zabránite tvorbe plesní.
  • Nádobu umiestnite do teplej špajzy po dobu 2 týždňov.
  • Potom zlejte vodu a kúsky jabĺk vyhoďte.
  • Do rovnakej nádoby vráťte scedenú vodu späť, zakryte a opäť uložte do špajze.
  • Po dobu 4 týždňov vodu občas premiešajte.
  • Akonáhle po 4 týždňoch dosiahne ocot požadovanú kyslosť, nalejte ho do menších pohárov a môžete ho začať používať.
Ocot z jabĺk v sklenenej fľaši a vedľa položené čerstvé jablká.
zdroj: bodyandsoul.com.au

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.