Návod na klasické konzervovanie uhoriek

Návod na klasické konzervovanie uhoriek

Pokiaľ máte k dispozícii zavárací hrniec, jednoducho si uhorky zakonzervujte podľa nášho návodu.

Budete potrebovať

  • uhorky
  • nálev
  • mrkva, petržlen, cibuľu, kôpor
  • zaváracie poháre
  • zavárací hrniec s teplomerom

Postup prípravy

  • Najskôr si pripravte uhorky – vsypte ich do veľkej nádoby s vodou a jednu po druhej očistite.
  • Všetky zaváracie poháre riadne sterilizujte.
  • Očistite si aj mrkvu, petržlen a cibuľu a zeleninu nakrájajte na kolieska, cibuľu na osminky.
  • Uhorky začnite skladať do pohárov tak, aby sa ich tam zmestilo čo najviac a dali sa z pohára jednoducho vytiahnuť.
  • Do pohárov pridajte aj nakrájanú zeleninu s kôprom – do každého pohára 2-3 kolieska mrkvy, petržlenu, osminku cibule a vetvička kôpru.
  • Zalejte nálevom a poriadne zaviečkujte.
  • Sterilujte po dobu 20 minút na 85 stupňov.
  • Necháme vychladnúť a uskladníme do pivnice alebo špajzy.
Nakladané uhorky a papričky v zaváracích pohároch.
zdroj: thebossykitchen.com

Vyskúšajte tiež našich 5 skvelých receptov na nakladané fazule . Prečo ich kupovať, keď si ich môžete urobiť sami a lepšie?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.