Iné metódy uchovania uhoriek

Iné metódy uchovania uhoriek

Uhorky nemusíte iba zavárať klasickým spôsobom. Môžete využiť aj soli alebo sušenie.

Nakladané kvašáky

Budete potrebovať

  • väčšie uhorky
  • kôpor
  • listy viniča
  • chrenové listy
  • višňové listy
  • chren
  • 1 l vody
  • 40 g soli
  • veľké poháre na naloženie uhoriek
  • klasické zaváracie poháre

Postup prípravy

  • Najskôr si pripravíme nálev – vodu a soľ prevaríme a necháme vychladnúť.
  • Medzitým si očistíme uhorky a nakrájame chren na kolieska.
  • Do veľkého pohára, ktorý sme sterilizovali, vložíme list višne, chrenu a vínnej révy a paličku kôpru.
  • Uhorky skladáme do pohára a prekladáme chrenom a listami s kôprom.
  • Nakoniec zalejte pripraveným nálevom.
  • Poháre uzavrieme tak, aby sa dostali von vzniknuté plyny – sáčkom s gumičkou, čistým plátnom alebo viečkom.
  • Pohár vložíme na teplé miesto, aby sa rozbehol proces kvasenia – cca týždeň.
  • Potom kvasáky vložíme do klasických zaváracích pohárov a zalejeme zvyšným nálevom.
  • Poháre uzavrieme, varíme na 40 stupňov do doby, než sa viečko uchytí (nie dlhšie, aby sa nerozvarili).
  • Necháme vychladnúť a uložíme do pivnice.
Nakladané plátky uhoriek s kôprom v pohári.
zdroj: pinchandswirl.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.