Táto forma zavárania je vhodná aj pre diabetikov – neobsahuje žiadny pridaný cukor, iba ten prirodzený z hrušiek.
Budete potrebovať
- hrušky
- vodu
- štipku soli – udrží hrušky tvrdšie a šťavnaté
Postup prípravy
- Hrušky si najskôr očistite, olúpte, nakrájajte na požadované kúsky a zbavte jadier.
- Medzitým si prevarte vodu a nechajte ju vychladnúť.
- Do vopred nachystaných pohárov začnite hrušky pokladať a do každého pohára dajte málinko soli.
- Prelejte ich prevarenou vodou a zaviečkujte.
- Ďalej postupujte ako pri klasickom zaváraní – varte na 85 stupňov asi 20 minút.
- Po vybratí ich pretočte dnom nahor a nechajte vychladnúť.
Inšpirujte sa tiež našimi receptami na nakladanú kukuricu , po ktorých sa bude olizovať!