Ďalšie metódy spracovania hrušiek na ich uchovanie

Ďalšie metódy spracovania hrušiek na ich uchovanie

Namiesto tradičného zavárania môžete skúsiť aj výrobu hruškového chutney alebo sa deťom zavďačiť sladkou hruškovou marmeládou.

Hrušková marmeláda

Budete potrebovať

  • 8 hrušiek
  • 2 ½ hrnčeka cukru kryštál
  • 1 šálka čerstvo nastrúhaného zázvoru
  • šťava z troch limetiek
  • nastrúhaná limetková kôra

Postup prípravy

  • Hrušky umyte, očistite, olúpte a nakrájajte ich na malé kúsočky.
  • Potom dajte do hrnca všetky ingrediencie a priveďte do varu.
  • Začnite pomalým zahrievaním – dôležité je, aby sa rozpustil cukor.
  • Celá zmes sa varí asi 15 minút za stáleho miešania – kým nezhustne.
  • Vzniknutú marmeládu dajte do pohárov a dobre viečka utiahnite.
  • Vložte do hrnca s vodou a varte ďalších 10 minút.
  • Nakoniec ich vytiahnite a otočte dnom nahor.
  • Je dobré poháre skontrolovať, či sú dobre uzavreté.
  • Nechajte vychladiť a uskladnite.
Džem z hrušiek v pohári.
zdroj: foodfromportugal.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.