Tento postup na nakladanie čerešní pozná asi väčšina z nás. Poďme sa na neho spolu pozrieť!
Suroviny na 4 poháre (500 ml)
- 1 kg čerešní
- 1 l vody
- 150 g práškového cukru
Postup prípravy
- Pollitrové poháre a viečka poriadne vymyte a sterilizujte.
- Naplňte poháre čerešňami až po okraj.
- Vodu si priveďte do varu, nasypte do nej práškový cukor, priveďte do varu a varte do doby, než sa cukor kompletne rozpustí.
- Týmto, ešte horúcim cukrovým roztokom zalejte poháre s čerešňami a hore ponechajte cca 5 mm priestoru.
- Nasaďte viečka a pevne uzavrite pomocou handry.
- Poháre umiestnite zvisle do hrnca, naplňte vodou, zakryte a priveďte do varu.
- Varte 20 minút, potom zložte z ohňa a nechajte úplne vychladnúť.
- Skladujte na chladnom a suchom mieste mimo dosahu priameho slnečného svetla – najlepšie v pivnici.
Vyskúšajte aj naše luxusné recepty na nakladané klobásy 7x inak!