Mozartove gule z mletých mandlí

Mozartove gule z mletých mandlí

Každý recept je niečím zaujímavý, a hlavne chutí inak. Táto varianta je jednoduchá, rýchla a hoci má trochu odlišnú chuť, je vynikajúca.

Ingrediencie:

  • Na mandľovú hmotu:
  • 250 g mletých mandlí bez šupky
  • 250 g cukru múčka
  • 1 vajce
  • Nastrúhaná kôra z polovice chemicky neošetreného citróna
  • Citrónová šťava podľa potreby

Na dohotovenie:

  • 100 g mletých pistácií
  • 1 a 1/2 lyžice kvalitného kakaa
  • 200 g horkej čokolády
  • 50 g jemne mletých mandlí

Postup:

  • Mandle dáme do nádoby mixéra alebo kuchynského robota a prisypeme preosiaty práškový cukor.
  • Pridáme nastrúhanú kôru z citróna a pokvapkáme citrónovou šťavou zhruba z polovice citróna.
  • Prihodíme 1 vajce a všetko dôkladne rozmixujeme, až vznikne hladká hmota, ktorú je možné skladovať v chladničke až 10 dní.
  • Zmes rozdelíme na tri časti, pričom jednu necháme menšiu, druhú strednú a tretiu najväčšiu.
  • Prvá časť je najmenšia a vmiešame do nej 100 g mletých pistácií.
  • Do druhej trochu väčšej časti vmiešame kakao, do tej poslednej potom 50 g jemne mletých mandlí.
  • Zo zmesi s pistáciami tvoríme malé guličky.
  • Potom vezmeme zmes s kakaom a urobíme o niečo väčšiu guľu, ktorú rozotrieme na dlaň, vložíme do nej zelenú guľôčku a zabalíme a pomocou dlaní tvoríme guľôčku.
  • Nakoniec vezmeme bielu zmes a urobíme ešte väčšiu guličku, ktorú tiež rozprestrieme na dlaň a zabalíme do nej tmavú guličku.
  • Potom pomocou dlaní vytvoríme guľu.
  • Čokoládu rozpustíme v horúcom kúpeli a pomocou dvoch vidličiek vložíme guličky do čokolády, dôkladne obalíme a vyberieme.
  • Počkáme, až prebytočná čokoláda trochu odkvapká a dáme na papier na pečenie.
  • Nakoniec nalejeme zvyšok čokolády do malého vrecka a ozdobíme vrch guličiek.
  • Čokoládu necháme stuhnúť a podávame.
Guličky z domáceho marcipánu.
Zdroj: https://www.rosacooking.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.