Každý recept je niečím zaujímavý, a hlavne chutí inak. Táto varianta je jednoduchá, rýchla a hoci má trochu odlišnú chuť, je vynikajúca.
Ingrediencie:
- Na mandľovú hmotu:
- 250 g mletých mandlí bez šupky
- 250 g cukru múčka
- 1 vajce
- Nastrúhaná kôra z polovice chemicky neošetreného citróna
- Citrónová šťava podľa potreby
Na dohotovenie:
- 100 g mletých pistácií
- 1 a 1/2 lyžice kvalitného kakaa
- 200 g horkej čokolády
- 50 g jemne mletých mandlí
Postup:
- Mandle dáme do nádoby mixéra alebo kuchynského robota a prisypeme preosiaty práškový cukor.
- Pridáme nastrúhanú kôru z citróna a pokvapkáme citrónovou šťavou zhruba z polovice citróna.
- Prihodíme 1 vajce a všetko dôkladne rozmixujeme, až vznikne hladká hmota, ktorú je možné skladovať v chladničke až 10 dní.
- Zmes rozdelíme na tri časti, pričom jednu necháme menšiu, druhú strednú a tretiu najväčšiu.
- Prvá časť je najmenšia a vmiešame do nej 100 g mletých pistácií.
- Do druhej trochu väčšej časti vmiešame kakao, do tej poslednej potom 50 g jemne mletých mandlí.
- Zo zmesi s pistáciami tvoríme malé guličky.
- Potom vezmeme zmes s kakaom a urobíme o niečo väčšiu guľu, ktorú rozotrieme na dlaň, vložíme do nej zelenú guľôčku a zabalíme a pomocou dlaní tvoríme guľôčku.
- Nakoniec vezmeme bielu zmes a urobíme ešte väčšiu guličku, ktorú tiež rozprestrieme na dlaň a zabalíme do nej tmavú guličku.
- Potom pomocou dlaní vytvoríme guľu.
- Čokoládu rozpustíme v horúcom kúpeli a pomocou dvoch vidličiek vložíme guličky do čokolády, dôkladne obalíme a vyberieme.
- Počkáme, až prebytočná čokoláda trochu odkvapká a dáme na papier na pečenie.
- Nakoniec nalejeme zvyšok čokolády do malého vrecka a ozdobíme vrch guličiek.
- Čokoládu necháme stuhnúť a podávame.