Kačica z pomalého hrnca

Kačica z pomalého hrnca

Vedeli ste, že si môžete v pomalom hrnci pripraviť aj celú kačicu? Vyskúšajte tento low-carb, paleo aj whole30 pokrm podávať počas vášho budúceho stretnutia s rodinou či priateľmi.

INGREDIENCIA

  • celá kačica, s hmotnosťou 3–5 kg
  • 2 stopkaté zelery, nakrájané
  • 2 stredne veľké mrkvy, nakrájané
  • 1 malá cibuľa, nakrájaná
  • 2 vetvičky čerstvých byliniek
  • 2 lyžičky oleja podľa vlastného výberu

Na potretie kačice:

  • 2 a ½ lyžičky údené papriky
  • 1 a 1/2 lyžičky soli
  • 1 a 1/2 lyžičky oregana
  • 1 lyžička sušeného cesnaku
  • 1 lyžička sušenej mletej cibule
  • 1 lyžička korenia
  • 1/2 lyžičky kajenského korenia

POSTUP

  • Ak máte kačicu s droby, vyberte ich.
  • Opláchnite a osušte kačicu.
  • Nožom alebo vidličkou prepichajte kožu kačice (takže tuk pri pečení vytečie).
  • Celú kačicu rovnomerne pokvapkajte olejom.
  • Dutinu kačice vyplňte stopkovým zelerom, mrkvou, cibuľou a čerstvými vetvičkami byliniek.
  • V malej miske zmiešajte korenie na potretie.
  • Kačicu po celom povrchu okoreňte vzniknutou zmesou.
  • Pridajte ochutenú kačicu do pomalého hrnca.
  • Varte buď na HIGH 3-4 hodiny alebo na LOW 6-8 hodín.
  • Vyberte kačicu z pomalého hrnca a pred krájaním ju nechajte ďalších 10 minút odpočívať.
  • Pokiaľ túžite po chrumkavej kôrke, predhrejte si rúru na funkciu gril.
  • Kačicu položte na plech.
  • Vložte plech do rúry a grilujte na 3–5 minút, alebo pokiaľ nie je koža chrumkavá podľa vašich predstáv.
  • Užite si to!
Celá kačica plnená zeleninou na veľkom tanieri, ozdobená čerstvými bylinkami a plátkami citróna.
www.fitslowcookerqueen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.