Vianočné hviezdičky plnené pomarančovým krémom

Vianočné hviezdičky plnené pomarančovým krémom

Toto lahodné maslové pečivo plnené pomarančovým krémom rozhodne stojí za vyskúšanie! Pridajte na svoju vianočnú tabuľu zase niečo nové a vaša rodina to určite ocenia.

INGREDIENCIA

  • 86 g mäkkého smotanového syra
  • 226 g masla, zmäkčeného
  • 206 g kryštálového cukru
  • jemne nastrúhaná kôra z 1 pomaranča
  • 1 veľký vaječný žĺtok, izbové teploty
  • ⅛ lyžičky soli
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 337 g hladkej múky

Na pomarančovú náplň:

  • 113 g masla, zmäkčeného
  • 190 g práškového cukru plus ďalší na posypanie
  • ½ lyžičky vanilkového extraktu
  • jemne nastrúhaná kôra z 1 pomaranča
  • 1 lyžica čerstvej pomarančovej šťavy

POSTUP

  • Predhrejeme si rúru na 175 ° Celzia.
  • Odrežeme dva kusy papiera na pečenie tak, aby zodpovedali nášmu plechu.
  • Pomocou okrúhleho vykrajovača vytvoríme šablónu tak, že na jednu stranu papiera na pečenie nakreslíme cca 4 cm kruhy, asi 2,5 cm od seba.
  • Otočíme papier na pečenie tak, aby kruhy boli na spodnej strane.
  • Opakujeme aj s druhým papierom na pečenie.
  • Dáme bokom.
  • Na vrecko na zdobenie nasadíme veľkú hviezdicovú špičku a dáme bokom.
  • Vo veľkej mise zmiešame smotanový syr, maslo, cukor, pomarančovú kôru, žĺtok, soľ a vanilku.
  • Šľaháme na stredne vysokú rýchlosť, kým nie je zmes nadýchaná, asi 3-4 minúty.
  • Zoškrabeme steny a dno misy a znova premiešame.
  • Pridáme múku v 3 prídavkoch a podľa potreby oškrabeme strany.
  • Polovicu cesta naberieme do pripraveného vrecka na zdobenie.
  • Cesto musí byť mäkké, aby sa s ním dobre pracovalo.
  • V prípade potreby dáme vrecko s cestom na teplé miesto, aby zmäklo.
  • Vytlačíme asi 4 cm hviezdy na predkreslené šablóny.
  • Ak chceme mať ten najlepší tvar, držíme vrecko rovno s okrajom špičky mierne nad plechom.
  • Pevne stlačíme vrecko, aby vzniknuté pečivo bolo široké ako predkreslený kruh.
  • Pokiaľ máme problémy s uvoľnením cesta, dáme vrecko na teplé miesto ešte na niekoľko minút.
  • Cukroví pečieme, kým okraje nezačnú hnednúť, asi 7 až 11 minút, v závislosti od veľkosti a hrúbky cukroviniek.
  • Toto pečivo rýchlo hnedne, preto starostlivo sledujeme dobu pečenia.
  • Presunieme na mriežku a pred plnením necháme úplne vychladnúť.
  • Všetky ingrediencie na náplň vyšľaháme do hladka.
  • Náplň naberieme do vrecka na zdobenie.
  • Na špičke vyrežeme malý otvor.
  • Na spodné polovice upečeného pečiva nanesieme krémovú náplň a priklopíme ďalšou sušienkou.
  • Necháme vychladiť alebo zamrazíme, kým nebudeme pripravení konzumovať.
Maslové pečivo plnené krémom v miske.
www.savingdessert.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie na elektrické odšťavovače . Kto vyhral v našom porovnaní?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.