Kôprová omáčka je klasika českých jedální a rozdeľuje ľudí na dva tábory – na tých, čo ju milujú, a tých, čo ju neznášajú. Pripravte si ju podľa nášho jednoduchého receptu!
INGREDIENCIA
- 1 zväzok kôpru
- 1 lyžica masla
- 2 lyžice hladkej múky
- 200 ml mlieka
- 250 ml smotany na varenie
- 1 lyžica octu
- soľ a cukor
POSTUP
- Kôpor nakrájame najemno.
- V kastróli rozpustíme maslo, prisypeme doň hladkú múku a urobíme zápražku.
- Zalejeme vývarom, prilejeme mlieko a zľahka 15 minút povaríme.
- Pridáme smotanu a kôpor.
- Dochutíme soľou, cukrom a octom.
- Môžeme podávať s opekanými zemiakmi alebo žemľovou knedľou a zastreným vajcom.
Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie plynových sporákov . Kto vyhral v našom porovnaní?