Kôprová omáčka s vajíčkami

Kôprová omáčka s vajíčkami

Kôprová omáčka je klasika českých jedální a rozdeľuje ľudí na dva tábory – na tých, čo ju milujú, a tých, čo ju neznášajú. Pripravte si ju podľa nášho jednoduchého receptu!

INGREDIENCIA

  • 1 zväzok kôpru
  • 1 lyžica masla
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 200 ml mlieka
  • 250 ml smotany na varenie
  • 1 lyžica octu
  • soľ a cukor

POSTUP

  1. Kôpor nakrájame najemno.
  2. V kastróli rozpustíme maslo, prisypeme doň hladkú múku a urobíme zápražku.
  3. Zalejeme vývarom, prilejeme mlieko a zľahka 15 minút povaríme.
  4. Pridáme smotanu a kôpor.
  5. Dochutíme soľou, cukrom a octom.
  6. Môžeme podávať s opekanými zemiakmi alebo žemľovou knedľou a zastreným vajcom.
Smotanová omáčka s kôprom servírovaná na tanieri s vajcom a žemľovou knedľou.
www.cooklikeczechs.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie plynových sporákov . Kto vyhral v našom porovnaní?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.