Ak máte chuť na niečo zdravé, prečo nevyskúšať tento lahodný hlavný chod? Cícer na paprike je vhodný nielen pre vegetariánov, vegánov vo variante bez syra, ale aj pre každého s bezlepkovou diétou.
Ingrediencie:
- 200 g ryžových penne cestovín
- 2 lyžičky olivového oleja
- 1 menší pór
- 3 strúčiky cesnaku
- ¼ lyžičky červeného korenia
- ⅛ lyžičky údené papriky
- ⅛ lyžičky mletého čierneho korenia
- ½ lyžičky sušeného oregana
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 1 hrnček pasírovaných paradajok
- 2 červené papriky
- vytlačená šťava z citróna
- 1 a ½ hrnčeka vareného cíceru (alebo z konzervy)
- čerstvá bazalka alebo petržlenová vňať
- na servírovanie parmezán alebo iný syr (nemusí byť)
Postup:
- Uvarte si cestoviny podľa návodu.
- Medzitým si na panvici rozpáľte olej, pridajte na kocky nakrájaný pór a restujte asi 4-6 minút.
- Pridajte prelisovaný cesnak, restujte ďalšiu minútu.
- Pridajte mleté červené korenie, údenú papriku, čierne korenie, oregano a nechajte ešte 30 sekúnd restovať.
- Pridajte pretlak, premiešajte, nechajte ho chvíľku variť, aby nebol kyslý.
- Potom pridajte pasírované paradajky, na kocky nakrájané papriky a nasekanú cícer.
- Chvíľku povarte, potom primiešajte precedené cestoviny, zamiešajte, dochuťte soľou a je hotovo.
- Podávajte posypané bylinkami a syrom (kto chce).