Cícer po indicku

Cícer po indicku

Cícer na paprike v podobe karí zvaného Channa simla môže zaujať nielen fanúšikov indickej kuchyne. A ak hľadáte novú inšpiráciu na hlavný chod, môžeme odporučiť tento recept na cícer na paprike.

Ingrediencie:

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička rasce
  • 1 stredná červená cibuľa
  • 1 lyžica čerstvého nastrúhaného zázvoru
  • 2 lyžičky prelisovaného cesnaku
  • 1 stredná paprika (biela)
  • 1 rozdrvené červené korenie
  • 2 stredné paradajky
  • 1 lyžička soli
  • 2 hrnčeky uvarené cícerom

Na ozdobu:

  • čerstvo nastrúhaná mrkva
  • nasekaný čerstvý koriander

Postup:

  • Na panvici si rozohrejte olivový olej, pridajte rascu a počkajte, kým začnú semienka syčať.
  • Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a nechajte restovať 5 minút.
  • Pridajte zázvor a cesnak, nechajte variť ďalšie 1-2 minúty.
  • Pridajte na kocky nakrájanú papriku, červené korenie a restujte ďalšie 2 minúty.
  • Pridajte nakrájané paradajky, osoľte, dobre premiešajte.
  • Varte ďalších 5 minút.
  • Pridajte cícer, pokračujte vo varení 5 až 7 minút.
  • Servírujte posypané nastrúhanou mrkvou a posekaným koriandrom.
Cícer po indicku v hlbokom tanieri, ozdobená bylinkami s vedľa položenou lyžicou.
www.holycowvegan.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.