Tento recept na paprikáš je o niečo menej kalorický ako tradičná verzia, ale taktiež je oveľa rýchlejší. Servírujte s pečenými zemiakmi, ryžou či domácim chlebom.
Ingrediencie:
- 1 lyžica olivového oleja
- 2 kuracie prsia bez kože a kostí, nakrájané na rezančeky
- 1 červená paprika
- soľ a korenie na dochutenie
- 1 cibuľa, nakrájaná
- 3 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 lyžice údené alebo sladké papriky
- 3 lyžice hladké bmúky
- 375 ml kuracieho vývaru
- 400 ml konzervovaných nakrájaných paradajok
- 400 ml konzervované cícery, scedené
- 125 ml kyslej smotany alebo creme fraiche
- nasekaná plocholistá petržlenová vňať
Postup:
- Kuracie prsia nakrájajte na rezančeky a dochuťte soľou a korením.
- Na veľkej panvici opekajte kuracie rezančeky na olivovom oleji, kým nie sú pekne orestované, ale nie celkom uvarené, približne 5–7 minút.
- Preložte na tanier.
- Pridajte nakrájanú papriku a za stáleho miešania opekajte na stredne vysokom ohni, kým mierne nezuhoľnatí, ale stále bude chrumkavá.
- Vyberte na tanier a dajte bokom.
- Znížte teplotu na minimum a pridajte nakrájanú cibuľu.
- Restujte 5-7 minút do zmäknutia, pridajte cesnak a pokračujte v restovaní ďalšiu 1 minútu.
- Pridajte papriku a múku, miešajte, kým nezískate červenú pastu.
- Všľahajte kurací vývar, kým sa v ňom pasta úplne nespojí.
- Možno budete musieť najskôr pridať ½ šálky vývaru a rozšľahať, potom zvyšok vývaru, aby nevznikli hrudky.
- Pridajte nakrájané paradajky.
- Vráťte kurča do panvice a pridajte cícer.
- Priveďte do varu, potom stiahnite plameň, prikryte pokrievkou a varte 20 minút.
- Po 20 minútach odkryte kurací paprikáš, vmiešajte kyslú smotanu, pridajte červenú papriku a ihneď stiahnite oheň, aby sa kyslá smotana neoddelila.
- Ochutnajte a prípadne dosoľte.
- Podávajte posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.