Špaldové perníčky

Špaldové perníčky

Perníčky k vianočnému obdobiu neodmysliteľne patria. Chutia vám babičkine recepty, ale radi by ste nahradili klasickú múku a cukor zdravšími variantmi? Perníčky môžete urobiť pokojne zo špaldovej múky as prírodnými sladidlami. Chuťovo sú výborné. Prípadne nájdete u nás aj recept na perníčky z múky ražnej .

INGREDIENCIA

  • 1 a 3/4 hrnčeka špaldovej múky
  • 45 g medu či iného prírodného cukru
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • 2 lyžičky mletého zázvoru
  • 15 g klinčeka
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • 6 lyžíc nesoleného masla izbovej teploty nakrájaného na plátky
  • 45 g melasy
  • 1 lyžica mlieka

POSTUP

  1. V miske za pomoci kuchynského robota rozmixujte múku, korenie, soľ a jedlú sódu.
  2. Pridajte do misky kúsky masla a cesto mixujte dovtedy, kým nevznikne piesková zmes bez hrudiek.
  3. Počas mixovania pridajte med, melasu a mlieko.
  4. Vytiahnite cesto z misky, zabaľte ho do potravinovej fólie a dajte ho na 15 minút do mrazničky.
  5. Potom cesto rozdeľte na 3 časti.
  6. Každú časť rozvaľkajte.
  7. Na každý rozvaľkaný plát dajte zospodu aj zhora papier na pečenie.
  8. Všetky tri časti potom vložte opäť do mrazničky na ďalších 25 minút.
  9. Predhrejte si rúru na 180 °C.
  10. Vyberte prvý plát cesta z mrazničky, dajte si ho na pracovnú plochu a odlepte z neho z oboch strán papier na pečenie.
  11. Použite formičky na vykrajovanie perníčkov.
  12. Jednotlivé kúsky dajte zase do mrazničky medzi papierom na pečenie.
  13. Vytiahnite druhú časť cesta, opäť vyrežte perníčky a vložte ich do mrazničky.
  14. A tak to urobte aj s tretím plátom.
  15. Akonáhle máte perníčky vykrojené, dajte ich na plech a pečte 5 až 6 minút.
  16. Potom ich vytiahnite a nechajte vychladnúť.
Perníčky zo špaldovej múky na mriežke.
www.thebakerchick.com

Vyskúšajte aj naše recepty na pečivo so škoricou vhodné ku káve aj na sviatočnú tabuľu. Je lahodné!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.