Neapolské medové pečivo

Neapolské medové pečivo

Počuli ste niekedy o cukroví zvanom struffoli? Jedná sa o vianočný dezert, ktorý nájdete v takmer každej talianskej domácnosti. Aj vy si zamilujete toto vianočné pečivo. Medové gule sú vyprážané a pripomínajú pusinky zaliate medovým sirupom. Sú to trochu iné gule, než ktoré poznáte z našich končín.

INGREDIENCIA

  • 400 g hladkej múky
  • 4 vajcia
  • 2 lyžice cukru
  • 25 g masla
  • 1 pohár anízu
  • kôra z polovice citróna
  • kôra z polovice pomaranča
  • štipka soli
  • masť alebo olej na vyprážanie

Na zdobenie:

  • 400 g medu
  • farebné konfety
  • škoricové konfety
  • 100 g kandizovaného pomaranča
  • 100 g kandizovaného citróna
  • 50 g kandizované tekvice

POSTUP

  1. Všetky ingrediencie na cesto zmiešajte dohromady a vypracujte z nich cesto.
  2. Cesto nechajte niekoľko hodín odpočívať v miske zakrytej utierkou.
  3. Vezmite kúsok cesta a vyvaľkajte z neho valček (ako by ste robili gnocchi).
  4. Valček potom rozrežte na rovnako veľké časti veľkosti lieskových orieškov a pečivo dajte na dobre pomúčenú doštičku zaprášenú múkou.
  5. Ideálne je smažiť cukroví na masti.
  6. Rozohrejte si teda masť na panvici.
  7. Predtým, než gule vložíte na panvicu, ich dajte do sitka a pretrepte, aby ste sa zbavili prebytočnej múky.
  8. Smažte struffoli do zlatista a po usmažení ich položte na obrúsok, ktorý z guličiek vytiahne prebytočnú mastnotu.
  9. Vo veľkom hrnci si na miernom ohni rozohrejte med.
  10. Potom nalejte medovú zmes na struffoli a premiešajte ich tak, aby boli všetky guličky obalené medom.
  11. Potom pridajte tretinu konfiet a kandizované ovocie, ktoré si nakrájate na malé kúsky.
  12. Všetko jemne premiešajte.
  13. Vezmite tanier, dajte do stredu prázdny pohár a okolo neho skladajte struffoli.
  14. Potom nakoniec vezmite zvyšné konfety a kandizované ovocie a ozdobte ním chrastie.
Medové struffoli, ozdobené farebnými guličkami.
www.cook-italian.com

Nezabudnite sa pozrieť aj na našich 5 najlepších receptov na medové pokrmy . Sladké aj slané varianty!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.