Toto pečivo je tak dobré az tanierov vám zmizne medzi prvými. Pokiaľ si ho pripravíte podľa nášho receptu, malo by vám vyjsť asi 52 koliesok s priemerom 4 cm, takže si možno rovno urobte dvojtú dávku!
INGREDIENCIA
Na cesto:
- 200 g práškového cukru
- 2 vajcia
- 2 lyžice medu
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 100 g masla
- 450 g hladkej múky
Na náplň:
- 400 ml mlieka
- 2 lyžice hrubej múky
- 4 balíčky vanilkového cukru
- 200 g masla
- podľa chuti práškový cukor
- čokoláda na namáčanie
POSTUP
- Všetky suroviny na cesto dajte do misky a mixérom vypracujte jednotné cesto, ktoré nechajte chvíľu odstáť na linke.
- Po chvíľke cesto rozvaľkajte na tenší plát, z ktorého vykrojte kolieska.
- Kolieska ukladajte na papierom vyložený plech a pečte pri teplote 180 stupňov Celzia 7 minút.
- Po upečení kolieska stiahnite z papiera a nechajte vychladnúť.
- V mlieku rozmiešajte hrubú múku a 4 balíčky vanilkového cukru.
- Uvarte hustú kašu, ktorú nechajte vychladnúť.
- Maslo vyšľahajte s práškovým cukrom do peny, postupne pridávajte vychladnutú kašu a vyšľahajte hladký krém, ktorý preložte do cukrárskeho vrecka a nastriekajte na kolieska.
- Zlepte a nechajte v chlade stuhnúť.
- Po stuhnutí namočte do čokoládovej polevy.
- Môžete tiež počkať, až čokoláda zaschne a potom ešte cukrárskym vreckom s maličkou dierkou urobiť nejaké zaujímavé vzory.
Inšpirovať sa môžete aj ďalšími našimi receptami na raňajky a desiaty z ovsených vločiek .