Medové linecké pečivo

Medové linecké pečivo

Linecké pečivo je bezpochyby najobľúbenejšie vianočné pečivo vôbec. Pripraviť si môžete linecké podľa mnohých receptov . Chcete ho obohatiť medom? Postupujte podľa tohto receptu.

INGREDIENCIA

  • 2 plátky masla izbovej teploty
  • 3/4 hrnčeka cukru
  • 1/4 hrnčeka medu
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 vajce
  • 1 žĺtok
  • 3 hrnčeky hladkej múky
  • 1/2 lyžice kukuričného škrobu
  • 1/2 lyžičky soli
  • 2 lyžičky prášku do pečiva

POSTUP

  1. V jednej miske utrite maslo s cukrom.
  2. Do cukru s maslom primiešajte vanilkový extrakt, med, vajcia a žĺtok.
  3. Cesto miešajte dovtedy, kým sa všetky suroviny dokonale nespoja.
  4. V ďalšej miske si pripravte múku, kukuričný škrob, soľ a prášok do pečiva.
  5. Zmiešajte mokré suroviny so suchými a vypracujte cesto.
  6. Cesto dajte ideálne na niekoľko dní do chladničky, aby sa odležalo, ale nie je to nutné.
  7. Vyvaľkajte si z cesta plát a vyrežte z neho napríklad kolieska, kvietky alebo pokojne aj hviezdičky.
  8. Medové linecké pečivo dajte na plech vyložený papierom na pečenie.
  9. Rozohrejte si rúru na 180 ° C a pečte cukroví zhruba 8 až 11 minút.
  10. Cukroví nechajte zhládnout, a potom ho natrite marmeládou a zlepte dohromady tak, ako je u lineckého zvykom.

TIP: Väčšinou sa na oprášenie pracovnej dosky odporúča múka, aby sa cesto nelepilo k pracovnému povrchu. Vyskúšajte namiesto múky práškový cukor.

Linecké pečivo s medom v ruke.
www.yammiesnoshery.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.