Medové kornútiky a trubičky

Medové kornútiky a trubičky

Z jedného a toho istého cesta môžete urobiť rôzne vianočné pečivo. Medové trubičky a pokojne aj medové kornútky. Potom ešte stačí naplniť vianočné pečivo. Medové kornútiky aj trubičky sa dajú naplniť napríklad maslovým krémom.

INGREDIENCIA

  • 200 g hladkej múky
  • 165 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • 50 g medu
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy

POSTUP

  1. Zo všetkých surovín vypracujte cesto a nechajte ho na pol hodiny odpočinúť v chladničke.
  2. Z cesta si rozvaľkajte tenký plát a vykrajujte kolieska s priemerom 5 až 6 centimetrov.
  3. Rozohrejte si rúru na 160 °C a plech si vyložte papierom na pečenie.
  4. Potom si na plech dajte len tri kolieska a dajte ich na pár minút piecť.
  5. Po jednom kolieska vyťahujte a tvarujte z nich buď kornútky, alebo namotávajte na druhý koniec varešky pre vytvorenie trubičiek.
  6. Jednu stranu kornútov a trubičiek namočte do čokolády a nechajte stuhnúť.
  7. Potom naplňte trubičky či kornúty karamelovým, maslovým či akýmkoľvek iným krémom.
  8. Pokiaľ chcete kornútky a trubičky naplniť karamelovým krémom, potrebujete jednu plechovku kondenzovaného sladeného mlieka, ktorú varte v hrnci aspoň dve hodiny.
  9. Po vychladení kondenzovaného mlieka ho zmiešajte s 300 g masla.
  10. Karamelový krém máte hotový.
Sladké kornútiky v čokoláde plnené karamelovým krémom.
www.somzena.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.