Citrónové zlepované vianočné pečivo

Citrónové zlepované vianočné pečivo

Chutné a efektné pečivo, ktoré s naším receptom zvládne úplne každý! Citrónová marmeláda mu navyše dodá ten správny šmrnc.

Ingrediencie

Na cesto

  • 200 g zmäknutého masla
  • 150 g cukru krupica
  • 250 g hladkej múky
  • 1 vyšľahané vajcia
  • 2 žĺtky
  • štipka soli
  • kôra z jedného citróna (bio kvality)
  • cca 80 g citrónovej marmelády

Na polevu

  • 200 g práškového cukru
  • 2 lyžice citrónovej šťavy

Postup

  • Utrite maslo s cukrom, pridajte soľ, vyšľahané vajíčko a žĺtky a ďalej trite, kým nevznikne svetlá jednoliata hmota.
  • Primiešajte nastrúhanú citrónovú kôru a preosiatu múku.
  • Vypracujte jemné cesto.
  • Naplňte cukrárske vrecko s plochou špičkou cestom a na papieri na pečenie vyložený plech tvorte malé kolieska.
  • Nechajte 30 minút vychladiť.
  • Pečte v predhriatej rúre na 170 ° C po dobu 13 – 15 minút.
  • Po vychladnutí kolieska zlepujte citrónovou marmeládou.
  • Poleva: preosiaty práškový cukor zmiešajte s citrónovou šťavou.
  • Tej dajte podľa potreby, pokiaľ nebude poleva krásne hustá.
  • Vychladnuté kolieska namáčajte do takto vzniknutej polevy a nechajte na mriežke stuhnúť.

Pre väčšiu zdobnosť môžete pred stuhnutím polevy posypať cukrárskym zdobením.

Pokiaľ radi pracujete so strojčekom na cesto, môžete z toho receptu vytvoriť aj citrónové strojkové pečivo. Do cesta pridajte len a niečo viac múky, aby bolo hustejšie a dobre prechádzalo strojčekom. Následne môžete vytvárať rovné tyčinky alebo zachovať tvar venčekov.

Zlepované citrónové venčeky s polevou na tácke.
www.swissmilk.ch

Máme pre vás tiež 5 receptov na babičkine rožky s mandľami , ktoré vás chytia za srdce! Skúste ich všetky.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.