Chutné a efektné pečivo, ktoré s naším receptom zvládne úplne každý! Citrónová marmeláda mu navyše dodá ten správny šmrnc.
Ingrediencie
Na cesto
- 200 g zmäknutého masla
- 150 g cukru krupica
- 250 g hladkej múky
- 1 vyšľahané vajcia
- 2 žĺtky
- štipka soli
- kôra z jedného citróna (bio kvality)
- cca 80 g citrónovej marmelády
Na polevu
- 200 g práškového cukru
- 2 lyžice citrónovej šťavy
Postup
- Utrite maslo s cukrom, pridajte soľ, vyšľahané vajíčko a žĺtky a ďalej trite, kým nevznikne svetlá jednoliata hmota.
- Primiešajte nastrúhanú citrónovú kôru a preosiatu múku.
- Vypracujte jemné cesto.
- Naplňte cukrárske vrecko s plochou špičkou cestom a na papieri na pečenie vyložený plech tvorte malé kolieska.
- Nechajte 30 minút vychladiť.
- Pečte v predhriatej rúre na 170 ° C po dobu 13 – 15 minút.
- Po vychladnutí kolieska zlepujte citrónovou marmeládou.
- Poleva: preosiaty práškový cukor zmiešajte s citrónovou šťavou.
- Tej dajte podľa potreby, pokiaľ nebude poleva krásne hustá.
- Vychladnuté kolieska namáčajte do takto vzniknutej polevy a nechajte na mriežke stuhnúť.
Pre väčšiu zdobnosť môžete pred stuhnutím polevy posypať cukrárskym zdobením.
Pokiaľ radi pracujete so strojčekom na cesto, môžete z toho receptu vytvoriť aj citrónové strojkové pečivo. Do cesta pridajte len a niečo viac múky, aby bolo hustejšie a dobre prechádzalo strojčekom. Následne môžete vytvárať rovné tyčinky alebo zachovať tvar venčekov.
Máme pre vás tiež 5 receptov na babičkine rožky s mandľami , ktoré vás chytia za srdce! Skúste ich všetky.