Klasické vianočné rožteky môžete tento rok trochu ozvláštniť. Citrónová kôra im dodá na zaujímavosti a vaša rodina si pochutí!
Ingrediencie
Na cesto
- 190 g masla
- 120 g cukru krupica
- strúhaná kôra z 2 citrónov bio kvality
- 2 žĺtky
- 100 g mletých mandlí
- štipka soli
- 300 g hladkej múky
Na dokončenie
- 150 g práškového cukru
- strúhaná kôra z 2 citrónov bio kvality
Postup
- Maslo nakrájajte na kúsky a pridajte k nemu ostatné suroviny na cesto.
- Dôkladne spracujte na hladké cesto, zabaľte do fólie a nechajte aspoň hodinu vychladiť v chladničke.
- Predhrejte rúru na 180°C a plech vyložte papierom na pečenie.
- Z cesta vyvaľkajte tenké valčeky zhruba s priemerom 1 centimeter.
- Valčeky následne krájajte na menšie zhruba 2,5 centimetra dlhé kúsky.
- V rukách dotvarujte v úhľadnej malej rožky a pokladajte na plech.
- Pečte zhruba 11 minút.
- V mise zmiešajte práškový cukor a citrónovú kôru.
- Do misy vkladajte ešte horúce upečené rožteky a opatrne obaľujte.
Aj tento recept môžete ľahko modifikovať – napríklad namiesto citrónovej kôry a šťavy použiť tú pomarančovú alebo napríklad limetkovú. Používajte ale výhradne ovocie bio kvality, u ktorého nie je kôra citrusov chemicky ošetrená.
Vyskúšajte aj naše ďalšie najlepšie recepty na vianočné linecké pečivo ! Budete sa oblizovať.