Citrónové linecké pečivo

Citrónové linecké pečivo

Linecké pečivo patrí k tradičným druhom vianočného pečiva. Prečo ho ale neozvláštniť niečím novým, napríklad citrónovým nádychom? Vyskúšajte náš luxusný recept!

Ingrediencie

Na cesto

  • 320 g preosiatej hladkej múky
  • 190 g zmäknutého masla
  • 100 g práškového cukru
  • 100 g mletých mandlí
  • 1 vajce
  • štipka soli
  • 1 vanilkový cukor
  • 5 g strúhanej citrónovej kôry
  • 2 lyžice citrónovej šťavy

Na dokončenie

  • jahodová marmeláda
  • práškový cukor

Postup

  • Hladkú múku najprv prepracujte so zmäknutým maslom a ďalej postupne pridávajte ostatné suroviny na cesto.
  • Vypracujte hladké cesto a nechajte v chladničke vychladiť aspoň 1 hodinu.
  • Potom vyvaľkajte cesto na zhruba 0,5 cm hrubý plát a vytvarujte požadované tvary.
  • Krásne vyzerajú tradičné kvietky s otvorom v hornej časti.
  • V predhriatej rúre pečte na 180 ° C po dobu 10 – 12 minút.
  • Vychladnuté pečivo zlepujte marmeládou – k citrónovej chuti cesta sa krásne hodí jahodová.
  • Pred podávaním poprášte práškovým cukrom.

Pokiaľ máte radi čokoládu, môžete pri zlepovaní jahodovú marmeládu nahradiť orieškovo-čokoládovou nátierkou, ktorá sa tiež skvele hodí.

Cukrovie z citróna plnené marmeládou a poprášené cukrom.
www.herdskasper.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.