Datlové perníčky s kokosovou šľahačkou

Datlové perníčky s kokosovou šľahačkou

Toto pečivo je dokonale ochutené škoricou, muškátovým orieškom, zázvorom a klinčekmi. Nemusíte ho robiť iba cez Vianoce. Skvele sa tiež hodí ku káve, čaju alebo horúcej čokoláde ako zdravá desiata či dezert.

Ingrediencie

  • 1 šálka datlí, vykôstkovaných
  • 1/4 šálky vody
  • 1/4 šálky margarínu alebo kokosového oleja, rozpusteného
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 a 1/2 hrnčeka špaldovej múky
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 a 1/2 lyžičky škorice, mleté
  • 1/2 lyžičky zázvoru, mletého
  • 1/4 lyžičky muškátového orieška, mletého
  • štipka klinčekov, mletá
  • 1 plechovka plnotučného kokosového mlieka (voliteľne)

Postup

  • Pokiaľ chcete pečivo zdobiť kokosovou šľahačkou, dajte plechovku plnotučného kokosového mlieka cez noc do chladničky.
  • Na prípravu cukroviniek predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
  • Plech vyložte papierom na pečenie.
  • Do kuchynského robota dajte datle, vodu, rozpustené maslo (alebo kokosový olej) a vanilku.
  • Spracujte do hladka, asi 1-2 minúty.
  • Do stredne veľkej misy pridajte múku, prášok do pečiva, škoricu, zázvor, muškátový oriešok a klinčeky.
  • Vmiešajte datľovú zmes a všetko rukami premiešajte.
  • Cesto položte na ľahko pomúčenú plochu a rozvaľkajte ho na hrúbku asi 0,6 cm.
  • Pomocou vykrajovača vytvarujte 18 perníčkov.
  • Perníčky položte na pripravený plech a pečte 10 minút.
  • Nechajte ich vychladnúť.
  • Teraz si pripravte kokosovú šľahačku: smotanu vydlabte z konzervovaného plnotučného kokosového mlieka.
  • Krém by sa mal oddeliť od kokosovej vody, keď sa chladí cez noc.
  • Pomocou mixéra vyšľahajte smotanu do ľahko nadýchanej hmoty.
  • Krém dajte do zdobiaceho vrecka alebo igelitového vrecka s malým otvorom v rohu.
  • Ozdobte perníčky podľa seba!
Perníčky z datlí ozdobené kokosovou šľahačkou.
www.nourishedbycaroline.ca

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.