Studená polievka z uhoriek

Studená polievka z uhoriek

Možno znie studená polievka pre niekoho trochu neobvykle, ale na leto je to ideálna voľba. Skvele osvieži, poskytne vám potrebné vitamíny a navyše si pochutnáte!

INGREDIENCIA

  • 7 uhoriek
  • 500 g kyslej smotany
  • 3 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 zväzok petržlenu
  • trochu kôpru
  • 1/2 červenej cibule
  • 3 lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • štipku koriandra

POSTUP

  1. Uhorky olúpeme a nakrájame na menšie kúsky.
  2. Pridáme prelisovaný cesnak, nadrobno nasekaný kôpor a petržlenovú vňať.
  3. K zmesi prilejeme citrónovú šťavu, koriander, olivový olej, korenie, soľ a kyslú smotanu.
  4. Všetko spolu dáme do mixéra, a pokiaľ bude polievka príliš hustá, prilejeme trochu čistej vody.
  5. Hotovú polievku dáme schladiť do chladničky na cca 2 hodiny.
  6. Pri servírovaní môžeme posypať čerstvou cibuľkou, alebo navrch pridať lyžicu kyslej smotany.
Uhorková polievka v hlbokom tanieri, ozdobená čerstvou cibuľkou a pokvapkaná olivovým olejom.
www.foodandwine.com

Máme pre vás aj ďalšie najlepšie recepty na polievky za studena alebo zdravie a osvieženie v jednom!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.