Zelená polievka vo vietnamskom štýle

Zelená polievka vo vietnamskom štýle

Vyskúšajte tento zdravý vegánsky vývar plný zeleniny a quinoy. Ide o rýchly a jednoduchý recept, ktorý obsahuje tie najlepšie vietnamské príchute, ako je citrónová tráva, zázvor a mäta, a jedna porcia má menej ako 150 kalórií.

INGREDIENCIA

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 zväzok jarnej cibuľky, nakrájané (vrátane zelených kúskov)
  • 1 stonka citrónovej trávy, zbavená drevnatých vonkajších listov, nakrájaná nadrobno
  • kúsok zázvoru o veľkosti vlašského orecha, jemne nasekaný
  • 1 strúčik cesnaku, rozdrvený
  • 1 červená chilli paprička nakrájaná nadrobno
  • 3 lyžice quinoy
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 100 g brokolice nakrájané na 1 cm kúsky
  • 100 g zelených fazuliek nakrájaných na 2 cm kúsky
  • 100 g mrazeného hrášku, rozmrazeného
  • 100 g špenátu, nasekaného
  • hrsť bazalky, nasekané
  • hrsť mäty, nasekané
  • šťava a kôra z 1 limetky

POSTUP

  • Na panvici rozohrejeme olivový olej.
  • Pridáme jarnú cibuľku, citrónovú trávu, zázvor, cesnak a chilli a restujeme 3–4 minúty do zmäknutia.
  • Pridáme quinú a vývar a varíme, kým quinoa nezmäkne.
  • Dáme pridáme brokolicu a zelené fazuľky a varíme 3 minúty, potom vmiešame hrášok a špenát a varíme ešte ďalšie 2 minúty.
  • Okoreníme, potom vmiešame bylinky a limetkovú kôru a šťavu a podávame.
Zeleninová polievka v hlbokom tanieri s lyžicou.
www.olivemagazine.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.