Zapečené bravčové kotlety

Zapečené bravčové kotlety

Chrumkavé bravčové kotlety navrstvené na krémové zemiaky, ktoré sa pečú, kým nie sú dokonale mäkké. Urobte si túto jednoduchú večeru počas rušeného pracovného týždňa. Pochutí si celá vaša rodina!

INGREDIENCIA

Na bravčové kotlety:

  • 6 bravčových kotliet bez kosti
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžica rastlinného oleja

Na gratín:

  • 300 ml kupované krémové hubové polievky
  • 1 šálka mlieka
  • 1 šálka strúhaného čedaru
  • ½ šálky kyslej smotany
  • 80 g vyprážané cibuľky
  • 200 g zemiakov nakrájaných na tenké plátky

POSTUP

  • Predhrejte rúru na 200 °C.
  • Zahrejte rastlinný olej vo veľkej panvici na stredne vysokej teplote.
  • Bravčové kotlety osoľte a potom opekajte 2–3 minúty z každej strany na panvici alebo dozlatista.
  • Vo veľkej miske zmiešajte krémovú hubovú polievku, mlieko, čedar, kyslú smotanu a polovice vyprážané cibule.
  • Nakrájané zemiaky umiestnite do rovnomernej vrstvy na dno zapekacej misky s rozmermi 23 × 33 cm a potom na ne dajte rovnomernú vrstvu bravčových kotliet.
  • Nalejte zmes na bravčové kotlety a zakryte alobalom.
  • Pečte 30 minút, potom odstráňte alobal, poukladajte zvyšnú vyprážanú cibuľkou a pečte odkryté 10–15 minút.
  • Užite si to!
Bravčové mäso so syrovou zmesou, vyprážanou cibuľkou a bylinkami v zapekacej mise, naberané veľkou naberačkou.
www.40aprons.com

Máme pre vás aj ďalšie luxusné recepty na zapekané kotletky na 6 rôznych spôsobov. Vyskúšajte ich všetky!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.