Chrumkavé bravčové kotlety navrstvené na krémové zemiaky, ktoré sa pečú, kým nie sú dokonale mäkké. Urobte si túto jednoduchú večeru počas rušeného pracovného týždňa. Pochutí si celá vaša rodina!
INGREDIENCIA
Na bravčové kotlety:
- 6 bravčových kotliet bez kosti
- 1 lyžička soli
- 1 lyžica rastlinného oleja
Na gratín:
- 300 ml kupované krémové hubové polievky
- 1 šálka mlieka
- 1 šálka strúhaného čedaru
- ½ šálky kyslej smotany
- 80 g vyprážané cibuľky
- 200 g zemiakov nakrájaných na tenké plátky
POSTUP
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Zahrejte rastlinný olej vo veľkej panvici na stredne vysokej teplote.
- Bravčové kotlety osoľte a potom opekajte 2–3 minúty z každej strany na panvici alebo dozlatista.
- Vo veľkej miske zmiešajte krémovú hubovú polievku, mlieko, čedar, kyslú smotanu a polovice vyprážané cibule.
- Nakrájané zemiaky umiestnite do rovnomernej vrstvy na dno zapekacej misky s rozmermi 23 × 33 cm a potom na ne dajte rovnomernú vrstvu bravčových kotliet.
- Nalejte zmes na bravčové kotlety a zakryte alobalom.
- Pečte 30 minút, potom odstráňte alobal, poukladajte zvyšnú vyprážanú cibuľkou a pečte odkryté 10–15 minút.
- Užite si to!
Máme pre vás aj ďalšie luxusné recepty na zapekané kotletky na 6 rôznych spôsobov. Vyskúšajte ich všetky!