Mäsové guličky plnené mozzarellou

Mäsové guličky plnené mozzarellou

Tieto guličky z mletého hovädzieho mäsa sú skvelým spestrením napríklad špaget. Môžete ich podávať aj samotné ako úžasné predjedlo na večierku. Hostia budú nadšení!

INGREDIENCIA

  • 700 g mletého hovädzieho mäsa, 85-90% chudého
  • 1/3 šálky strúhanky
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky korenia
  • 1/2 lyžičky sušeného cesnaku
  • 1/2 lyžičky sušeného oregana
  • 1 vajce
  • 2 polievkové lyžice vody
  • 170 g mozzarelly nakrájanej na cca centimetrové kocky
  • 3 šálky marinara omáčky (domáce alebo zakúpené v obchode), ohriate
  • 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • olej v spreji

Na domácu marinara omáčku:

  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1/2 strednej žltej cibule, nakrájané
  • 3 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 800 g konzervovaných drvených paradajok
  • 1/2 lyžičky sušeného oregana
  • 1/2 lyžičky morskej soli
  • 1/4 lyžičky čierneho korenia
  • 1 lyžica čerstvej bazalky alebo petržlenovej vňate, jemne nasekané

POSTUP

  • Predhrejte si rúru na funkciu gril.
  • Plech na pečenie vyložte alobalom, ktorý nastriekajte olejom v spreji.
  • Vložte hovädzie mäso, strúhanku, soľ, korenie, sušený cesnak, oregano, vajcia a vodu do misy; miešajte, kým sa všetko dôkladne nespojí.
  • Možno budete musieť pridať viac vody, aby ste získali hladkú zmes.
  • Odoberte približne 2 polievkové lyžice mäsovej zmesi a vyvaľkajte z nej guľu.
  • Do mäsovej gule vtlačte kocku syra a uistite sa, že mäso syr úplne obklopuje.
  • Umiestnite mäsovú guľôčku na plech a opakujte so zvyšným mäsom a syrom.
  • Vršky mäsových guličiek postriekajte olejom v spreji.
  • Grilujte 10 minút alebo pokiaľ nie sú mäsové guličky hotové – neprevarujte, syrová náplň by mohla začať vytekať.
  • Mäsové guličky položte na tanier, prelejte marinara omáčkou, posypte petržlenovou vňaťou a ihneď podávajte.
  • Domácu marinara omáčku si pripravíte tak, že umiestnite hrniec na stredný plameň a pridáte 2 lyžice olivového oleja.
  • Akonáhle je olej horúci, pridajte nakrájanú cibuľu a za častého miešania restujte, kým nezmäkne a nezezlátne (asi 5 minút).
  • Pridajte nasekaný cesnak a miešajte 1 minútu, alebo kým nezavonia.
  • Vmiešajte drvené paradajky, 1/2 lyžičky oregana, 1/2 lyžičky soli a 1/4 lyžičky korenia.
  • Priveďte k miernemu varu, znížte teplotu a čiastočne prikryté varte 15 minút.
  • Nakoniec vmiešajte 1 lyžicu nasekanej čerstvej bazalky a potom vypnite sporák.
  • Máte hotovo!
Guličky z mletého mäsa plnené syrom, zaliate paradajkovou omáčkou a servírované v panvici.
www.therecipecritic.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie teflónových panvíc . Prečo sú také obľúbené a aké majú vlastnosti? To všetko sa dozviete v našom článku!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.