Luxusný obaľovaný rezeň plnený syrom a šunkou si ľahko pripravíte doma pomocou tohto jednoduchého receptu. Syr ementál a prosciutto rezňa dodávajú autentickú chuť, a pretože je táto verzia rýchla na prípravu, je to idálny pokrm, ktorý si môžete pripraviť kedykoľvek počas pracovného týždňa.
INGREDIENCIA
- 4 malé bravčové rezne z bravčového stehna, celkom asi 300 g
- 4 plátky prosciutta
- 50 g ementálu, nakrájaného na plátky
- 4 lyžice hladkej múky, okorenené
- 2 vajcia, rozšľahané
- 75 g suchej bielej strúhanky
- olej
POSTUP
- Plátky bravčového stehna vložte medzi listami papiera na pečenie a valčekom alebo ťažkou panvicou roztlačte, kým nebudú veľmi tenké (asi ½ cm).
- Na jeden plátok mäsa položte 1 plátok prosciutta a naň dajte 2 plátky syra.
- Navrch dajte druhý plátok prosciutta a potom druhý plátok mäsa.
- Zatlačte okraje k sebe, aby sa všetko vo vnútri uzavrelo.
- Opakujte aj s druhým rezňom.
- Múku, vajcia a strúhanku dajte na samostatné taniere.
- Rezne poprášte múkou, namočte vo vajci a potom obaľte v strúhanke.
- Opakujte s vajcom a strúhankou, aby ste mali poriadnu vrstvu strúhanky.
- Na veľkej panvici rozohrejte asi 1 cm oleja a potom rezeň smažte 3 minúty z každej strany, kým nezozlátne a nebude chrumkavý.
- Dobrú chuť!