Tento pokrm je pre milovníkov jednoduchej kuchyne. Namiesto zemiakov a majonézy sa používa jemná čínska kapusta, paradajky a kyslá smotana. Výsledkom je výdatné a šťavnaté, ale zároveň ľahké jedlo, ktoré je možné podávať na večeru aj obed.
INGREDIENCIA
- 1 lyžica rastlinného oleja
- ½ hlavy čínskej kapusty
- soľ, podľa chuti
- čierne korenie, podľa chuti
- 6 lyžíc kyslej smotany
- 400 g morčacích pŕs
- 1 lyžička papriky
- 2 lyžičky dijonskej horčice
- 1 paradajka
- 150 g syra
POSTUP
- Rúru predhrejte na 190°C.
- Zapekaciu misku vymažte rastlinným olejom.
- Čínsku kapustu nakrájajte na 1-2 cm hrubé plátky.
- Kapustu dajte do zapekacej misy, posypte soľou a korením.
- Potrite polovicou kyslej smotany a vmiešajte horčicu.
- Paradajky nakrájajte na tenké plátky.
- Syr nastrúhajte nahrubo.
- Na kapustu položte morčacie mäso, potrite zvyšnú kyslou smotanou zmiešanou s horčicou a paprikou a položte paradajkami.
- Vložte misu do rúry a pečte 25–30 minút.
- Potom posypte syrom a pečte ďalších 10 minút.
- Vyberte gratinované morčacie prsia z rúry a ihneď podávajte.