Pečené morčacie prsia s čínskou kapustou, paradajkami a syrom

Pečené morčacie prsia s čínskou kapustou, paradajkami a syrom

Tento pokrm je pre milovníkov jednoduchej kuchyne. Namiesto zemiakov a majonézy sa používa jemná čínska kapusta, paradajky a kyslá smotana. Výsledkom je výdatné a šťavnaté, ale zároveň ľahké jedlo, ktoré je možné podávať na večeru aj obed.

INGREDIENCIA

  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • ½ hlavy čínskej kapusty
  • soľ, podľa chuti
  • čierne korenie, podľa chuti
  • 6 lyžíc kyslej smotany
  • 400 g morčacích pŕs
  • 1 lyžička papriky
  • 2 lyžičky dijonskej horčice
  • 1 paradajka
  • 150 g syra

POSTUP

  • Rúru predhrejte na 190°C.
  • Zapekaciu misku vymažte rastlinným olejom.
  • Čínsku kapustu nakrájajte na 1-2 cm hrubé plátky.
  • Kapustu dajte do zapekacej misy, posypte soľou a korením.
  • Potrite polovicou kyslej smotany a vmiešajte horčicu.
  • Paradajky nakrájajte na tenké plátky.
  • Syr nastrúhajte nahrubo.
  • Na kapustu položte morčacie mäso, potrite zvyšnú kyslou smotanou zmiešanou s horčicou a paprikou a položte paradajkami.
  • Vložte misu do rúry a pečte 25–30 minút.
  • Potom posypte syrom a pečte ďalších 10 minút.
  • Vyberte gratinované morčacie prsia z rúry a ihneď podávajte.
Zapekané mäso s krémovou omáčkou a syrom v zapekacej mise. Vedľa sú položené čerstvé paradajky a kus syra.
www.yummytemple.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.