Srnčie mäso pečené v rúre

Srnčie mäso pečené v rúre

Srnčí steak si zaručene zamilujete. Je nielen chutným, ale zároveň aj zdravým a diétnym hlavným chodom.

Čo budeme potrebovať

  • 2 steaky zo srnčej stehna (ideálna výška 2,5 cm)
  • repkový olej
  • soľ
  • korenie
  • 30 g masla
  • cibuľa nasekaná najemno
  • 125 ml červeného vína (na kvalite záleží)
  • 250 ml vývaru

Postup

  1. Steaky vyberieme z chladničky a necháme hodinu odležať pri izbovej teplote.
  2. Rúru predhrejeme na 200 °C.
  3. Zároveň rozpálime panvicu.
  4. Papierovým obrúskom očistíme povrch steaku.
  5. Osolíme. Okoreníme.
  6. Medzitým si pripravíme omáčku.
  7. Cibuľu opečieme na masle.
  8. Prilejeme víno a necháme prejsť varom.
  9. Pridáme vývar a varíme ďalších 10 minút.
  10. Omáčku okoreníme.
  11. Steak umiestnime do panvice a opekáme 30 sekúnd z každej strany.
  12. Potom steak presunieme do zapekacej misy a pečieme 3 minúty z každej strany.
  13. Mäso vyberieme z rúry a necháme aspoň 5 minút odpočinúť.
  14. Steaky prelejeme omáčkou a podávame.

Srnčie mäso sa skvele dopĺňa s kompótmi pikantnejšej chuti.
Srnčie mäso sa pýši vysokým obsahom bielkovín a nízkym podielom tuku. Preto je zver vhodná aj pri diéte.

Doštička so šťavnatým mäsom zo srnca nakrájané ostrým nožom na plátky.
Zdroj: thekitcheneer.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.