Srnčí steak si zaručene zamilujete. Je nielen chutným, ale zároveň aj zdravým a diétnym hlavným chodom.
Čo budeme potrebovať
- 2 steaky zo srnčej stehna (ideálna výška 2,5 cm)
- repkový olej
- soľ
- korenie
- 30 g masla
- cibuľa nasekaná najemno
- 125 ml červeného vína (na kvalite záleží)
- 250 ml vývaru
Postup
- Steaky vyberieme z chladničky a necháme hodinu odležať pri izbovej teplote.
- Rúru predhrejeme na 200 °C.
- Zároveň rozpálime panvicu.
- Papierovým obrúskom očistíme povrch steaku.
- Osolíme. Okoreníme.
- Medzitým si pripravíme omáčku.
- Cibuľu opečieme na masle.
- Prilejeme víno a necháme prejsť varom.
- Pridáme vývar a varíme ďalších 10 minút.
- Omáčku okoreníme.
- Steak umiestnime do panvice a opekáme 30 sekúnd z každej strany.
- Potom steak presunieme do zapekacej misy a pečieme 3 minúty z každej strany.
- Mäso vyberieme z rúry a necháme aspoň 5 minút odpočinúť.
- Steaky prelejeme omáčkou a podávame.
Srnčie mäso sa skvele dopĺňa s kompótmi pikantnejšej chuti.
Srnčie mäso sa pýši vysokým obsahom bielkovín a nízkym podielom tuku. Preto je zver vhodná aj pri diéte.