Pravá domáca sviečková je ozdobou všetkých rodinných osláv. Vyskúšajte tú srnčiu a nebudete chcieť inú.
Čo budeme potrebovať
- 500 g srnčej stehna
- 100 g slaniny
- 2 mrkvy
- 1 petržlen
- 1/2 zeleru
- 1 bobkový list
- 2 guličky borievky
- 2 guličky nového korenia
- 1 lyžička tymiánu
- soľ
- korenie
- ocot (nemusí byť)
- 150 ml smotany na varenie
- nakladané brusnice
Postup
- Mäso prešpikujeme slaninou.
- Koreňovú zeleninu nakrájame najemno a vložíme do pekáča.
- Srnčie naložíme do zmesi zeleniny a necháme cez noc odležať.
- Do prípravy sviečkovej sa pustíme nasledujúci deň.
- Predhrejeme rúru na 180 °C.
- Mäso osolíme.
- Rozpálime panvicu a orestujeme mäso, kým sa nezatiahne.
- Potom orestujeme zeleninu.
- Zeleninu spolu s mäsom vložíme do pekáča a podlejeme.
- Vložíme do rúry a pečieme približne 90 minút.
- Zeleninu rozmixujeme.
- Omáčku zjemníme smotanou.
- Dochutíme octom, soľou, čiernym korením.
- Podávame s žemľovými knedľami a brusnicami.
Hoci sa mäso z diviny varí pomerne dlho, pokojne na prípravu týchto receptov zužitkujte váš tlakový hrniec. A ak ešte žiadny nemáte, pokojne nahliadnite a inšpirujte sa, ako si poradiť s výberom správneho tlakového hrnca .