Zelenina je bohatá na vlákninu a skvele doplní bulgur, ktorého príprava nezaberie príliš veľa času.
Čo budeme potrebovať
- 1 hrnček bulguru
- 2 hrnčeky vody + kocka masoxu
- 1 cibuľa
- 3 červené alebo zelené papriky
- 5 paradajok
- tvrdý syr
- soľ
- olej
- mleté korenie
Postup
- Bulgur dáme do kastróla a zalejeme vodou s masoxom v pomere 1:2. Uvedieme do varu a varíme asi 7 minút – podľa návodu na obale.
- Necháme ešte asi 10 minút napučiavať a potom ho scedíme.
- V panvičke na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
- Pridáme umyté a nakrájané papriky a paradajky.
- Osolíme a okoreníme.
- Pomaly spoločne dusíme.
- Keď je zelenina hotová, vmiešame ju do bulguru.
- Na tanieriku ešte bulgur so zeleninou posypeme nastrúhaným tvrdým syrom.
Tento recept na bulgur by sa vám robil náramne v panvici wok. Dobre sa v nej mieša a nič nepadá von. Zaujíma vás, ako dopadol test panvíc wok nielen na ázijské jedlá ? Mrknite!