Nie je potrebné, aby tento klasický taliansky pokrm bol len z ryže, skúste ju nahradiť a uvarte si nutrične zaujímavejšie rizoto z bulguru.
Čo budeme potrebovať
- 1 hrnček bulguru
- 2 hrnčeky vody + kocka masoxu
- 1 kuracie prsník
- 1 cibuľa
- 2 paradajky
- 2 papriky
- 1 pór
- soľ
- mleté korenie
- olej
Postup
- Bulgur pripravíme podľa návodu na obale, pričom použijeme vodu s masoxom v pomere 1:2.
- Medzitým na panvičke na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
- Pridáme umyté a nakrájané kuracie prsník, pór, paradajky a papriky.
- Osolíme a okoreníme.
- Spoločne dusíme, až je mäso mäkké.
- Nakoniec zmiešame bulgur s podušenou zeleninou a mäsom.
Podobne zdravou prílohou je aj pohánka, na ktorú sme pre vás vybrali celých 11 receptov . Nechajte sa inšpirovať.