Tento pikantný recept s bulgurom a kuracím mäsom oživí nielen váš stôl ale aj chuťové bunky.
Čo budeme potrebovať
- 1 lyžica korenia Harissa (alebo zmes chilli papričiek, cesnaku, rímskej rasce a koriandra)
- 4 kuracie prsia bez kože
- 1 polievková lyžica rastlinného oleja
- 1 cibuľa, rozpolená a nakrájaná
- 2 lyžice píniových orieškov
- Hrsť sušených marhúľ
- 300 g pšeničného bulguru
- 600 ml horúceho kuracieho vývaru
Postup
- Kurča potrite 1 lyžicou zmesou korenia Harissa.
- V hlbokej nepriľnavej panvici rozohrejte olej, potom kura opekajte asi 3 minúty z každej strany, kým nezozlátne.
- Pridajte cibuľu a potom jemne smažte 5 minút, kým nezmäkne.
- Vsypte píniové oriešky a pokračujte vo varení ďalších pár minút, kým nebudú opečené.
- Pridajte marhule, bulgur a vývar, potom okoreňte a prikryte.
- Varte asi 10 minút, kým sa vývar takmer nevstrebe.
- Vráťte kurča do panvice, znovu prikryte a varte 5 minút na miernom ohni, kým sa tekutina nevstrebe a kurča nie je prepečené.
Ak nemáte radi bulgur, ale radšej si pochutnáte na kuskuse potom si pripravte tieto recepty na kura s kuskusom !