Bulgur s kuracím mäsom

Bulgur s kuracím mäsom

Tento pikantný recept s bulgurom a kuracím mäsom oživí nielen váš stôl ale aj chuťové bunky.

Čo budeme potrebovať

  • 1 lyžica korenia Harissa (alebo zmes chilli papričiek, cesnaku, rímskej rasce a koriandra)
  • 4 kuracie prsia bez kože
  • 1 polievková lyžica rastlinného oleja
  • 1 cibuľa, rozpolená a nakrájaná
  • 2 lyžice píniových orieškov
  • Hrsť sušených marhúľ
  • 300 g pšeničného bulguru
  • 600 ml horúceho kuracieho vývaru

Postup

  • Kurča potrite 1 lyžicou zmesou korenia Harissa.
  • V hlbokej nepriľnavej panvici rozohrejte olej, potom kura opekajte asi 3 minúty z každej strany, kým nezozlátne.
  • Pridajte cibuľu a potom jemne smažte 5 minút, kým nezmäkne.
  • Vsypte píniové oriešky a pokračujte vo varení ďalších pár minút, kým nebudú opečené.
  • Pridajte marhule, bulgur a vývar, potom okoreňte a prikryte.
  • Varte asi 10 minút, kým sa vývar takmer nevstrebe.
  • Vráťte kurča do panvice, znovu prikryte a varte 5 minút na miernom ohni, kým sa tekutina nevstrebe a kurča nie je prepečené.

Ak nemáte radi bulgur, ale radšej si pochutnáte na kuskuse potom si pripravte tieto recepty na kura s kuskusom !

Panvica plná krehkého kuracieho mäsa s čerstvou zeleninou.
Zdroj: giverecipe.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.