Bez šunky, dobrý. So šunkou? Výborný!
Čo budeme potrebovať
- 125 g múky
- 2 vajcia, rozšľahané
- 250 g strúhanky
- 1 koliesko hermelínu, nakrájané na štvrtiny
- 120 g čerstvých alebo mrazených malín
- 30 ml suchého červeného vína
- 3 polievkové lyžice cukru
- ¼ lyžičky soli
- 40 g sušených brusníc
- 30 ml balzamikového octu
- 2 lyžičky dijonská horčica
- 1 lyžička hnedý cukor
- 1 lyžička čerstvej citrónovej šťavy
- 60 ml repkového oleja
- nakrájanú parmskú šunku alebo prosciutto
- melón, olúpaný a nakrájaný
- 2 lyžičky tekvicových semienok, ľahko opražená
- Nakrájaná bageta, ľahko opečená, na podávanie
Postup
- Hermelín obaľte v trojobale a zmrazte, kým nebude pripravený na vyprážanie.
- Maliny, víno, kryštálový cukor a polovicu soli priveďte do varu na stredne vysokú teplotu.
- Varte, bobule roztlačte, kým omáčka nezhustne, 8–10 minút.
- Nechajte vychladiť.
- Uvarte polovicu brusníc, octu, horčice a hnedého cukru, kým brusnice nezmäknú a ocot sa nezredukuje na polovicu, 8–10 minút.
- Omáčku necháme mierne vychladnúť a preložíme do mixéra.
- Pridajte zvyšnú soľ a citrónovú šťavu a mixujte do hladka.
- Usmažte hermelín.
- Usmažený hermelín podávajte s malinovou omáčkou a domácim brusnicovým octom, šunkou a melónom, ozdobíme zvyšnými brusnicami, tekvicovými semienkami.
- Podávame s opečenou bagetou.
Milujete syr? V tom prípade tu pre vás máme ďalšie recepty. Vyskúšajte napríklad hovädziu polievku so syrom alebo syrovú omáčku so smotanou .