Vyprážaný hermelín v rúre

Vyprážaný hermelín v rúre

Tento recept na vyprážaný syr je skvelým odľahčeným variantom k starej dobrej klasike.

Čo budeme potrebovať

  • 2 Camembert syr
  • 20 g múky
  • 100 g strúhanky
  • 1 vajce
  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • 4 lyžice brusnicového džemu
  • šalát (na podávanie)

Postup

  • Predhrejte rúru na 100 °C.
  • Hermelín najprv obrátime v múke, potom vo vajci a nakoniec v strúhanke.
  • Na panvici rozohrejte olej. Hermelín opečte zo všetkých strán dozlatista.
  • Potom ho preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 100 °C cca. 10–15 min.
  • Ihneď podávame s brusnicovým džemom a zeleným šalátom.
V rúre pečený syr s brusnicovou omáčkou.
Zdroj: cravingsjournal.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.