Kuracie mäso naložené v jogurte bude po usmažení alebo upečení úplne krehké a šťavnaté.
Čo budeme potrebovať
- 4 kuracie prsné rezne
- soľ
- korenie
- 150 ml bieleho jogurtu
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 vajce
- 200 g cornflakes
Postup
- Mäso nakrájame na menšie kúsky, mierne naklepeme.
- Osolíme, okoreníme, premiešame s jogurtom a olivovým olejom.
- Necháme marinovať cez noc.
- Rúru predohrejeme na 200 °C.
- Cornflaky dáme do vrecka a valčekom mierne rozdrvíme.
- K mäsu v marináde primiešame rozšľahané vajcia.
- Jednotlivé kúsky mäsa potom obaľujeme v pripravených cornflakách.
- Pokladáme ich v jednej vrstve na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pokvapkáme olivovým olejom a pečieme zhruba 25 minút dozlatista.
- Počas pečenia môžeme raz obrátiť, ale nie je to nutné.
Jedlo z jednej panvice si ľahko pripravíte na panvici s odnímateľnou rukoväťou. Môžete ju potom vložiť aj do rúry. Pozrite sa, ako dopadli panvice s odnímateľnou rukoväťou v našej recenzii .