Kuracie stehenné rezne v kyslej marináde

Kuracie stehenné rezne v kyslej marináde

Ako dosiahnu vyprážané kuracie stehná takú chrumkavosť a šťavnatosť, ako sme zvyknutí vo fastfoodoch? Musíte vyskúšať tento recept na rezne z kuracieho mäsa a konečne zistíte, v čom je to tajomstvo!

Na marinádu

  • 1 lyžica žltých horčičných semienok
  • 1 lyžica hnedých horčičných semienok
  • 1 1/2 lyžičky semienok koriandra
  • 250 ml jablčného octu
  • 80 g soli
  • 40 g cukru
  • 30 g nasekaného čerstvého kôpru

Na kura

  • 8 vykostených kuracích stehien bez kože, rozpolených
  • Rastlinný olej
  • 500 ml cmar
  • 500 g hladkej múky
  • soľ
  • Med, vločkovitá morská soľ, sezamové semienka, pálivá omáčka (na podávanie)

Postup

  • Horčičné a koriandrové semienka opekajte v suchom strednom hrnci na strednú teplotu, kým horčičné semienka nezačnú praskať, asi 3 minúty.
  • Pridajte ocot, soľ a cukor a priveďte do varu.
  • Znížte teplotu a varte za častého miešania, kým sa soľ a cukor nerozpustia, asi 4 minúty.
  • Odstráňte z tepla; vmiešajte kôpor a 4 šálky vody. Necháme vychladnúť.
  • Vložte kura a soľný roztok do veľkého uzatvárateľného plastového vrecka a nechajte chladiť 3 hodiny.
  • Vyberte kura zo slaného nálevu, oškrabajte semienka.
  • V panvici si rozohrejte olej na vysokú teplotu.
  • Medzitým dajte do veľkej misy cmaru. Vložte múku do ďalšej veľkej misy, dochutíme soľou.
  • Obaľte kura v cmare, potom vyvaľkajte v múke a preneste na plech.
  • Kurča usmažte na horúcom oleji, kým nie je koža tmavo zlatohnedá a chrumkavá a kura nie je prepečené, 6–8 minút.
  • Kuracie rezne pokvapkajte medom a posypte morskou soľou a semienkami.
  • Podávame s pikantnou omáčkou.
Obaľované kuracie stehienka v kyslej marináde a neskôr usmažené.
Zdroj: wholeandheavenlyoven.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.