Morčacia roláda plnená sušenými paradajkami

Morčacia roláda plnená sušenými paradajkami

Vyskúšajte slnkom sušené paradajky, ktoré do vašej kuchyne vnesú kúsok horúceho Talianska. Ich výrazná chuť sa skvele hodí k jemnému kuraciemu mäsu. Roládu servírujte s ľahkým šalátkom alebo napríklad misou hranoliek, podľa toho, aký veľký máte hlad.

Čo budete potrebovať

  • 500 g morčacích pŕs
  • štipka soli a korenia
  • 1 lyžička tymiánu
  • 1 lyžička estragónu
  • 2 lyžice kozieho syra
  • 80 g sušených paradajok nakrájaných na malé kúsky
  • 100 g nakrájaného póru
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 30 g píniových orieškov

Postup

  • Rúru predhrejte na 220 °C.
  • Naklepte krutie rezne na tenké plátky. Osoľte a okoreňte z oboch strán, posypte korením.
  • Na jednu stranu namažte tenkú vrstvu kozieho syra.
  • V panvici rozohrejte olivový olej a orestujte na ňom sušené paradajky s pórom a orieškami.
  • Na každý plátok dajte dve lyžice orestovanej zmesi a pevne zabaľte. Zafixujte pomocou špáradiel alebo nite.
  • Vkladajte rolky do vymasteného pekáča a zvrchu ešte potrite olejom. Pečte cca 25 minút.

Skúste napríklad tieto batátové hranolky !

Mäsová roláda s paradajkami a syrom.
Zdroj: natashaskitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.