Pokiaľ patríte medzi milovníkov sladko-slaných chuťových kombinácií, túto roládu plnenú ovocnou náplňou si jednoducho zamilujete.
Čo budete potrebovať
- 1,5 kg vykostené bravčové bábiky
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie
- 150 ml jablčného muštu
- tri lyžice octu
- 100 g cukru
- 1 veľká cibuľa, olúpaná, nakrájaná na plátky
- 180 g sušených jabĺk
- 75 g sušených brusníc
- 1 polievková lyžica strúhaného čerstvého zázvoru
- 1 lyžica horčičného semienka
- pol lyžičky kajenského korenia
Postup
- Rúru predhrejte na 220 °C.
- Mäso pozdĺžne rozrežte a rozklepte na veľký tenký plátok. Môžete ho tiež rozrezať na niekoľko častí, ktoré položíte vedľa seba a pomocou naklepania spojíte. Osoľte a okoreňte z oboch strán.
- V hrnci zmiešajte všetky zostávajúce ingrediencie. Na miernom ohni priveďte do varu a nechajte cca 20 minút prevariť. Potom rozmixujte.
- Mäso rozložte na plech vyložený papierom na pečenie a rovnomerne pomažte uvarenou náplňou. Časť môžete nechať na potretie zhora. Podlejte niekoľkými lyžicami vody a dajte do rúry.
- Pečte 45 – 60 minút a počas pečenia podlievajte výpekom. Pokiaľ je mäso na suchu, pridajte niekoľko lyžíc vody alebo zvyšok marinády.
- Po vybratí z rúry krájajte na plátky a podávajte so šťouchaným alebo vareným zemiakom.