Lahodné pečené roládky, sú rýchly a jednoduchý recept na plnenú mäsovú roládu vyrobenú z tenkého plátku hovädzieho mäsa, plnený mletým bravčovým mäsom, zrolovaný, a potom zabalený v slanine.
Čo budeme potrebovať
- 4 tenké plátky hovädzieho mäsa
- 200 g mletého bravčového mäsa
- 4 plátky slaniny
- 1/2 lyžičky oregana
- 1/4 lyžičky soli
- 4 vetvičky čerstvého rozmarínu
- 1-2 lyžice olivového oleja
Postup
- Do strednej misy pridajte mleté bravčové mäso, oregano a soľ, premiešajte, aby sa spojili.
- Na pracovnú plochu položte jeden plátok hovädzieho, pridajte 1/4 bravčovej zmesi, prehnite boky hovädzieho mäsa a zrolujte.
- Rolku zabaľte do 1 – 2 plátkami slaniny a zaistite povrázkom, kam zaviažete aj vetvička rozmarínu.
- Mäso, pokvapkajte olivovým olejom a posypte trochou soli, pečte v rúre na 150 stupňov.
- Necháme 3 minúty odležať, odstránime špagát a nakrájame a podávame.