Hoci špargľa patrí medzi tradičné české potraviny, s jeho prípravou si často nevieme rady. Vyskúšajte tieto krehké korenené rolky z hovädzieho mäsa plnené špargľovými stonkami a určite si pochutnáte.
Čo budete potrebovať
- 1 zväzok zelenej špargle zbavenej tvrdých koncov
- 3 polievkové lyžice hoisin omáčky (môžete použiť aj sójovú)
- 3 polievkové lyžice vody
- 1 polievková lyžica paradajkového pretlaku
- 1 polievková lyžica ryžového octu
- 1 čajová lyžička sezamového oleja
- ½ lyžičky drveného červeného korenia
- 1 menší pór nakrájaný na malé kúsky
- 1 polievková lyžica repkového oleja
- lyžička soli
- lyžička čerstvo mletého korenia
- 900 g steakového mäsa z oponky (bránica)
- 2 lyžičky sezamových semienok
Postup
- V strednej miske zmiešajte hoisin omáčku, vodu, paradajkový pretlak, ocot, sezamový olej a drvené červené korenie. Dajte 2 polievkové lyžice zmesi do malej misky. Odložte zvyšok bokom.
- Vo veľkej mise zmiešajte špargľu, pór, repkový olej, soľ a korenie.
- Mäso nakrájajte na dlhé plátky a vyklepte do tenka. Na hornú stranu mäsa natrite 2 polievkové lyžice omáčky.
- Na mäso nasypte vždy trochu nakrájaného póru a položte niekoľko stoniek špargle. Pevne zarolujte a zaistite špáradlá.
- Restujte z každej strany 5 minút, potom prikryte pokrievkou a nechajte dopiecť ešte ďalších 5 minút.
- Hotové mäso posypte sezamovými semienkami a podávajte s jazmínovou ryžou.