Zelené fazuľové struky na kyslo

Zelené fazuľové struky na kyslo

Fazuľa na kyslo je obľúbenou prílohou u našich susedov v Nemecku. Dajú sa servírovať s klobásou, kuracími rezňami alebo údeným mäsom.

Čo budeme potrebovať

  • 250 ml červeného vínneho octu
  • 2 lyžice cukru
  • 1 lyžica masla
  • 500 g zelených fazule, nakrájaných
  • soľ a mleté korenie

Postup

  • V malom hrnci priveďte do varu ocot a cukor.
  • Znížte teplotu a varte za občasného miešania, kým sa tekutina nezredukuje na 2 polievkové lyžice, 5 až 10 minút.
  • Pridajte maslo a miešajte, kým sa nerozpustí.
  • Fazuľa varte v hrnci s vriacou osolenou vodou do mäkka, asi 6 minút.
  • Dobre sceďte.
  • Nakoniec fazuľu premiešajte octovou zmesou a dochuťte soľou a korením. Ihneď podávajte.

Trochu náročnejšie na dobu prípravy, ale tiež výborné sú balkánske fazule s feta syrom alebo kovbojské fazule na cibuli a cesnaku.

Chrumkavé zelené fazuľky so sezamom v kyslej omáčke.
Zdroj: peasandcrayons.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.