Fazuľa chilli con carne

Fazuľa chilli con carne

Tento skvelý recept na fazuľu s mletým mäsom je jedným z najlepších jedál, ktoré je možné podávať priateľom pri akejkoľvek príležitosti.

Čo budeme potrebovať

  • 1 veľká cibuľa
  • 1 červená paprika
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica oleja
  • 1 vrchovatá lyžička pálivého chilli
  • 1 lyžička papriky
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 500 g chudého mletého hovädzieho mäsa
  • 1 kocka hovädzieho vývaru
  • 400 g nakrájaných paradajok v plechovke
  • ½ lyžičky sušenej majoránky
  • 1 lyžička cukru
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 400 g plechovky červených fazule
  • dlhozrnná ryža, na podávanie
  • kyslá smotana, na podávanie

Postup

  • Nakrájajte cibuľu na malé kocky, papriku nakrájajte, nadrobno nasekajte 2 strúčiky cesnaku.
  • Na panvicu pridajte 1 polievkovú lyžicu oleja a nechajte 1–2 minúty zahrievať.
  • Pridajte cibuľu a varte za častého miešania asi 5 minút, alebo kým cibuľa nezmäkne.
  • Pridajte cesnak, červenú papriku, lyžičku chilli, lyžičku papriky a lyžičku mletej rasce.
  • Poriadne premiešajte, potom nechajte ďalších 5 minút za občasného miešania variť.
  • Pridajte mäso a pokračujte v miešaní aspoň 5 minút.
  • Vedľa si kocku hovädzieho vývaru rozdrobte v 300 ml horúcej vody.
  • To potom nalejte do panvice s mäsovou zmesou.
  • Pridajte plechovku nakrájaných paradajok.
  • Pridajte ½ lyžičky sušenej majoránky, lyžičku cukru a poriadne osoľte a okoreňte.
  • Pridajte 2 lyžice paradajkového pretlaku a omáčku dobre premiešajte.
  • Všetko priveďte do varu, poriadne premiešajte a panvicu priklopte pokrievkou. Znížte teplotu, kým nebude jemne bublať, a nechajte takto variť 20 minút.
  • Po miernom prevarení by zmes mala vyzerať hustá a šťavnatá.
  • Sceďte a prepláchnite plechovku červených fazule a vmiešajte ich do hrnca s čili.
  • Znovu priveďte do varu a zľahka nechajte prebublávať bez pokrievky ďalších 10 minút.
  • Vypnite a chilli con carne nechajte odpočinúť pod pokrievkou ďalších 10 minút.
  • Podávajte s kyslou smotanou a obyčajnou varenou dlhozrnnou ryžou.
Hlboký tanier plný uvarenej ryže so zmesou z mletého mäsa a fazule.
Zdroj: errenskitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.