V koláčoch je ríbezle pre svoju pikantnú chuť vynikajúca a obľúbená.
Čo budeme potrebovať
- 250 g polohrubej múky
- hrnček alebo dve ríbezle
- 160 g cukru krupica
- 1 balíček prášku do pečiva
- 3 vajcia
- 120 g masla
- 220 ml mlieka
Na posýpku
- 80 g cukru
- 80 g hrubej múky
- 80 g masla
Postup
- Múku, prášok do pečiva a cukor zmiešame.
- Pridáme rozpustené maslo, vajcia a mlieko a dobre premiešame.
- Cesto nalejeme do vymastenej a vysypanej formy na pečenie.
- Povrch cesta poukladáme ríbezľami.
- Z masla, hrubej múky a cukru užmolíme posýpku a posypeme jej povrch koláča.
- Pečieme vo vyhriatej rúre pri 175 ºC asi 30-40 minút.