Tento lahodný vegánsky a bezlepkový koláč z červených ríbezlí môže byť jedným z mnohých výtvorov tohtoročného ríbezľového leta.
Čo budeme potrebovať
Na kruste
- 200 g ryžovej múky
- 60 g kešu masla
- 60 ml tmavého javorového sirupu
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
Na náplň
- 200 g červených ríbezlí
- 3 lyžice tmavého javorového sirupu
- 1 lyžica tapiokového škrobu
- šťava z polovice citróna
- ½ lyžičky škorice
Postup
- Predhrejte rúru na 180 stupňov.
- Vymažte plech na koláč.
- Všetky ingrediencie na koláčovú krustu spracujte v kuchynskom robote, kým sa nespoja v cesto.
- Cesto zľahka prehniteme do gule.
- Cesto rozdelíme na polovice az každej vyvaľkáme guľu.
- Vezmite jednu z guličiek a rukami ju sploštite na placku.
- Vložte do pripravenej koláčovej formy a rukami ju vytlačte do formy.
- Náplň na koláč pripravíme zmiešaním všetkých surovín.
- Túto zmes preneste do pripravenej koláčovej krusty.
- Zostávajúcu polovicu cesta, rozvaľkajte a pozdĺžne nakrájajte na tenké prúžky.
- Na náplni vytvorte z týchto prúžkov mriežku.
- Ríbezľový koláč pečte v predhriatej rúre približne 45 minút, kým okraje nezozlátnu a náplň nezačne bublať a stuhnúť.