Ríbezľový sirup

Ríbezľový sirup

Recept na sirup z červených ríbezlí je ľahký na prípravu a dokáže vytvoriť chutný osviežujúci nápoj. Naučte sa, ako si tento lahodný sirup vyrobiť doma s minimom ingrediencií a úsilia.

Čo budeme potrebovať

  • 3 kg ríbezlí
  • 3,5 kg cukru
  • 10-15 g kyseliny citrónovej
  • kuchynský teplomer

Postup

  1. Ríbezle odstopkujeme, umyjeme, nadrvíme vidličkou a ponoríme do vody vo veľkej nádobe. Necháme odležať do druhého dňa.
  2. Precedíme cez plátno alebo gázu a vytlačíme.
  3. Zmeriame množstvo vycedenej šťavy.
  4. Zahrejeme na 70 ° C a pridáme na liter šťavy 1,7 kg cukru a 3-10 g kyseliny citrónovej.
  5. Zahrejeme na zhruba 85 ° C, zamiešame, zozbierame penu.
  6. Ihneď plníme do fliaš, tie položíme na bok a necháme vychladnúť.
  7. Sirup pridávame do vody alebo sýtenej vody na prípravu lahodného osviežujúceho nápoja.

Výborný je v menšom množstve aj do varených jablčných kompótov , kedy osvieži chuť jabĺk s fádnejšou chuťou .

Vanilková zmrzlina preliata hustým sirupom z ríbezlí.
Zdroj: cdkitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.