Veľmi jednoduchá buchta s vláčnym stredom a chrumkavou kôrkou. Bublanina z červených ríbezlí je ľahká sladkosť v letných dňoch!
Čo budeme potrebovať
- 3 hrnčeky ríbezlí
- 200 g masla
- 200 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 3 vajcia
- 350 g polohrubej múky
- 1/2 balíčka prášku do pečiva
Postup
- Ríbezle preberieme a opláchneme.
- Do peny ušľaháme maslo, cukor, vanilkový cukor a vajcia.
- Múku premiešame s kypriacim práškom a primiešame k našľahanej pene.
- Vymažeme plech, rúru predhrejeme na 160 °C.
- Cesto rozprestrieme na plech a navrch nasypeme ríbezle.
- Pečieme v dobre vyhriatej rúre asi 40 minút.
- Podávame posypané práškovým cukrom alebo len tak – ale pozor, najmä červené ríbezle sú aj v koláči celkom kyslé!